Kinderen moeten iets weten van de natuur. Maar wat? Het leergebied is zo omvangrijk, dat je wel moet kiezen. Bovendien is de tijd om in de basisschool aandacht te besteden aan natuuronderwijs beperkt. Dat is jammer, want goed natuuronderwijs doet er toe. In de afgelopen jaren zijn heel wat boeken en artikelen verschenen met de centrale vraag: `Hoe brengen wij onze kinderen weer in contact met de natuur?´ Dat doet vermoeden dat het natuuronderwijs in de opvoeding en in de basisschool wel heel erg verschraald is. De vraag is of dat nodig is. Met Natuur Buiten-Gewoon hebt u de mogelijkheid om verantwoord natuuronderwijs te geven.

Kennisoverdracht is een belangrijk doel van het natuuronderwijs. Maar belangrijker is natuurbeleving. Dat is op je eigen persoonlijke manier de natuur ervaren. Dat is de reden waarom u bij de methode Natuur Buiten-Gewoon honderden werkbladen kunt vinden. Ze zijn per thema gerangschikt. En daarbij  zijn genoeg passende werkbladen om naar buiten te gaan.

Als u wilt weten hoe wij gekomen zijn tot de keuzes van onze leerstof dan kunt u bijgaand document ´Verantwoording´ lezen of eventueel downloaden.